Splošni pogoji

Preberite si Splošne pogoje poslovanja NŠK in Pravilnik NŠK.


SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA NACIONALNE ŠPORTNE KARTICE

 

Pogoji poslovanja

Ti splošni pogoji urejajo pogodbeno razmerje med naročnikom Nacionalne športne kartice – skrajšano NŠK  (v nadaljevanju naročnik) in podjetjem Olimpijski komite Slovenije, Šmartinska 140, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju Ponudnik) ter pogoje uporabe NŠK. NŠK je projekt  v lasti ponudnika.

 

Svetujemo vam, da pred uporabo NŠK pazljivo preberete te Pogoje poslovanja. Z uporabo NŠK izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne naročite NŠK. Ponudnik si pridržuje pravico, da vsebino teh pogojev kadarkoli spremeni. Vse spremembe so zavezujoče za naročnike, zato vam priporočamo, da si redno ogledujete Pogoje poslovanja.

 

Registracija

Za uporabo NŠK je potrebna  registracija. Vsem naročnikom, ki se registrirajo, zagotavljamo, da bodo vneseni podatki varovani in se ne bodo uporabljali za noben drug namen razen za obdelavo vaših naročil. Način registracije predpiše ponudnik in je javno dostopen na spletni strani NŠK (www.sportnakartica.si). 

 

Tehnični postopki za sklenitev pogodbe in za prepoznavanje napak pred oddajo naročila

Naročnik postane imetnik NŠK tako, da se na spletni strani NŠK registrira, nato prijavi v osebni profil in pri kartici, ki jo želi kupiti, klikne na gumb »V KOŠARICO«. Na voljo so predvidoma še drugi artikli oz. storitve in ko izbere vse blago, klikne še na gumb »NA BLAGAJNO«. V naslednjem koraku ima možnost, da pregleda izbrano blago in z nakupom nadaljuje ali pa določeno blago iz košarice odstrani in nato nadaljuje z nakupom. Ko ima v košarici vse želeno blago, naročnik klikne na gumb »NAPREJ«. V naslednjem koraku preveri oz. vpiše svoje podatke in podatke plačnika ter izbere način plačila, vpiše e-poštni naslov ter po potrebi vpiše komentar. S klikom na gumb »NAPREJ« ima naročnik ponovno možnost preveriti vsebino svoje košarice (povzetek nakupa) in se v primeru ugotovljene napake vrniti na predhodni korak. Če so vneseni podatki točni in da naročnik sprejema te splošne pogoje poslovanja, naročnik klikne na gumb »ZAKLJUČI NAROČILO!«, s čimer potrdi naročilo oziroma nakup.

 

Sklenitev pogodbenega razmerja in varnost nakupa

Z oddajo naročila na Spletni strani NŠK ter s prejemom potrditve naročila s strani ponudnika na naročnikov e-poštni naslov (prejem predračuna) je med naročnikom in ponudnikom sklenjeno pogodbeno razmerje. Ko je pogodbeno razmerje zasnovano, je dokumentacija shranjena na sedežu ponudnika, kjer je dostopna vsak delovni dan med 8. in 16. uro.

 

Naročilo NŠK je shranjeno pri ponudniku in ga lahko naročnik po pisnem zahtevku dobi na vpogled vsak delovni dan med 8.00 in 16.00 uro na sedežu prodajalca, kadarkoli v roku 5 let od danega naročila. Podatke o naročnik skrbno varujemo. Zagotavljamo, da bomo zbrane podatke uporabljali izključno za izboljšanje delovanja NŠK. Ponudnik ima pred dostavo NŠK pravico kontaktirati naročnika preko telefona ali e-pošte z namenom preverjanja posredovanih kontaktnih podatkov. V primeru, da na podlagi posredovanih podatkov ne more stopiti v stik z naročnikom, lahko ponudnik smatra podano naročilo za pridobitev NŠK kot nično in zanj na podlagi takega naročila ne nastanejo nobene obveznosti, za naročnika pa nobene pravice.

 

Za informacije v zvezi z Vašim naročilom in dostavo NŠK nas lahko pokličete na našo telefonsko številko: +386 1 230 60 00 ali pošljete e-pošto na naslov sportnakartica@olympic.si.

 

Ponudnik v obljubljenem roku izdela NŠK in preko pooblaščenega podjetja odpošlje. 

 

Možnost plačila

Plačilo se izvede po predračunu tako da vam bomo posredovali na vaš elektronski naslov obrazec z vsemi potrebnimi podatki za plačilo preko spletne banke, ki je med vsemi načini plačil zagotovo najvarnejša in najhitrejša in je zato tudi najbolj zaželena. Po opravljenem plačilu lahko na sportnakartica@olympic.si pošljete potrdilo o plačilu. Tako omogočite hitrejšo obravnavo vašega naročila.

 

Dostava

NŠK boste prejeli po pošti na naslov, naveden v obrazcu za naročilo, predvidoma v roku pet (5) delovnih dni od dneva plačila. NŠK vam bo dostavila Pošta Slovenije, dostava se vrši v dopoldanskih in popoldanskih urah na naslov, naveden v obrazcu za naročilo. Dostava NŠK je omejena na ozemlje države Slovenije (za drugačen dogovor nas prosimo povprašajte). V nobenem primeru ponudnik ni odgovoren za prekoračen rok dostave, saj le-ta ni odvisen od njega. 

 

Cena

Kartica NŠK je brezplačna za kandidate za nastop na olimpijskih igrah in kategorizirane športnike v času naročila in ne vključuje bona v vrednosti 5 Eur, kot je opisano spodaj. Cena za druge osebe, ki jih prijavijo športne zveze in športna društva znaša 6 Eur za celotno 4 letno obdobje in vključuje vrednostni bon v višini 5 Eur, kot je opisano spodaj.  Za druge osebe cena NŠK znaša 8 Eur za celotno 4 letno obdobje in vključuje vrednostni bon v višini 5 Eur, kot je opisano spodaj.

 

Cena NŠK za nadomestilo izgubljene ali preklicane kartice je 5 Eur in velja za vse imetnike NŠK. Ponudnik je davčni zavezanec in cena NŠK že vsebuje DDV. Na Spletni strani NŠK so navedeni tudi drugi artikli oz. storitve in so cene navedene ob posameznem blagu in vsebujejo DDV. 

 

Glede nakupa izdelkov Olimpijske kolekcije Peak veljajo splošni pogoji poslovanja, ki so objavljeni na spletni strani OKS. 

 

V primeru, če se naročnik odloči za katero od oblik zavarovanja, ki ga v sklopu NŠK ponuja zavarovalnica Adriatic Slovenica d.d. je dolžan posebej plačati stroške zavarovanja

 

 

Bon 

Naročnik lahko uveljavi bon v vrednosti 5 Eur  pri nakupu kateregakoli artikla iz olimpijske kolekcije Peak. Naročnik lahko unovči bon ob minimalnem nakupu 10 eur ali več. 

 

Pravica do odstopa od nakupa in zamenjava kartice

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe, saj je kartica izdelana po njegovih natančnih navodilih in prilagojena njegovim osebnim potrebam.

 

V primeru, da je s kartico karkoli narobe (fizično ali funkcionalno), nam v roku 15 dni od prejema kartice sporočite in kartico vrnete na naš naslov. V tem primeru vam bomo izdali novo kartico, ki bo imela vse lastnosti zamenjane kartice.

 

Pravno obvestilo

 

Varstvo osebnih podatkov

V skladu z 77 čl. Zakona o športu je Olimpijski komite Slovenije pooblaščen za evidentiranje športnikov in njihovo razvrščanje v sistem kategorizacije in kot upravljalec zbirke podatkov  vodi evidenco registriranih in kategoriziranih športnikov.

 

Olimpijski komite Slovenije se zavezuje, da podatke ki jih boste posredovali preko spletnih strani ali na kakršenkoli drugi način, ne bodo prodajali, posojali ali kakorkoli drugače posredovali tretjim osebam.

 

V primeru kadar naročnik želi skleniti katero od oblik zavarovanja, posreduje Olimpijski  komite Slovenije  potrebne podatke zavarovalnici AS d.d.

 

Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za interno evidenco in v namen, zaradi česar so bili posredovani. Vaši podatki bodo skrbno varovani pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

 

Pri elektronskem poslovanju z OKS se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani, iz katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistične obdelave.

 

Spletna stran NŠK uporablja "piškotke". To so majhne datoteke, ki se ob obisku na strani shranijo na vaš disk. Piškotki vam lahko olajšajo nadaljnje obiske strani. Z nastavitvami v vašem brskalniku se lahko odločite ali boste "piškotke" sprejeli ali zavrnili. Če "piškotkov " ne sprejmete, nekatere spletne strani morda ne bodo prikazane pravilno ali pa vam ne bo omogočen dostop do vseh informacij ali funkcionalnosti spletnih strani. 

 

Izključitev odgovornosti

Spletna stran NŠK je postavljena in vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Kljub temu ponudnik ne more jamčiti za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij na strani ter za njeno delovanje in dostopnost. Vse informacije na Spletni strani NŠK se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

 

Prav tako ponudnik ne sprejema odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi neposredno ali posredno nastala zaradi uporabe, nepravilnega delovanja in/ali nedostopnosti Spletne strani NŠK.

 

V primeru sklicevanja ali povezovanja Spletne strani NŠK z drugimi, ki so v lasti ali upravljanju tretjih oseb, ponudnik ne prevzema odgovornosti za vsebino ali pravilnost delovanja teh spletnih strani.

 

Avtorske pravice© Copyright 2016, Olimpijski komite Slovenije Vsa besedila, slike, grafike, animacije in drugi dokumenti, ki jih vsebujejo spletne strani, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine.

Vsebine Spletne strani NŠK ni dovoljeno kopirati, razpečevati, shranjevati v elektronski obliki (razen začasno, za potrebe ogleda in uporabe Spletne strani), spremeniti ali na kakršenkoli drug način reproducirati razen v primeru pisnega soglasja prodajalca, ki aktivno uveljavlja svoje pravice do intelektualne lastnine v največji možni meri, ki jo dovoljuje zakon.

Želimo vam uspešno naročilo NŠK! 

 

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športih zvez

Šmartinska 140

1000 Ljubljana

 

Tel: +386 1 230 60 00

Fax: +386 1 230 60 20

E-pošta: sportnakartica@olympic.si